Emoties, kun je ze Uiten? Onze Koningin Maxima breekt ons hart met Adios Nonino.

Emoties, kun je ze Uiten?

Hoe komt het toch dat we zo van koningin Maxima houden?

Dat komt vast omdat we gul gemakkelijk aan haar gezicht kunnen zien wat er in haar hele hart omgaat. Ze komt toegankelijk over omdat we haar emoties mogen zien.

Herinner het moment van Adios Nonino toen zij op 2 februari 2002 met koning Willem Alexander trouwde. Mijn hart raakt bewogen elke keer tijdens het zien van de beelden en horen van de muziek. Daar ben ik blij mee. Ik kan mijn emoties nu uiten, want lange tijd had ik mijn hart afgesloten door pijn uit het verleden.

Je laat je emoties toch niet zien?

Veel mensen ervaren een schild om hun hart. Ze geven zich niet gemakkelijk bloot. Ook wel om zich niet kwetsbaar op te stellen. Maar is verschuilen handig? Een ballon onder water wil immers onder de druk uit.

Emoties komen er vroeg of laat toch wel uit

Neem verantwoordelijkheid voor je pijnlijke emoties.  Je durft ze te laten gaan in een veilige omgeving van onvoorwaardelijke liefde. In de nabijheid van iemand die jouw verdriet erkent, troostend bij je wil zijn op weg naar innerlijke heling. Dat lucht zo lekker op. Ervaar het als een weldaad voor je gezondheid! Mmmm, heerlijk, opgelucht …

Zit je vast. Kom dan in beweging. Begin <hier> met in beweging komen van je lichaam, haal adem en verwacht dat er iemand is voor je innerlijk. Op het moment dat jij daaraan toe bent.

Persoonlijke ontwikkeling

Ik heb de laatste jaren een persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt, waardoor ik naar mijn pijn kon toegaan, om het te laten vertroosten. Dat brak het schild af rond mijn hart, waardoor ik nu emoties kan laten zien. Dat harde schild werkte om niet nog meer pijn te voelen. Door troostende liefde is het afgebroken. Mijn ‘hard’ werd hart. Nu kan ik mijn hart onbedekt aan de wereld laten zien: emoties uiten. Zo lekker, man! Dankzij mijn ‘Adios Nonino’, kun jij dat ook …

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.