Hoe Belangrijk is Karakter?

Karakter

Er is tijd en energie nodig ons karakter mee te laten groeien met toenemende verantwoordelijkheden in ons leven. In druk springt in ons op wat echt waar is.

sterk zijn als een paard
ik wil groeien

Een betrouwbaar en authentiek karakter ontwikkelt zich in het licht van iemand die ons daarin voorgaat. Iemand die bewezen heeft betrouwbaar en echt te zijn. Daarvan kun je leren. Liefdevolle mentors en coaches zijn nodig. Ze lopen met je mee. Als een spiegel laten ze je zien. Open vragen brengen aan het licht wat er echt in je is.

Dat vraagt tijd en energie. De opbrengst is het waard voor een groeizame toekomst.

Kom rond met pijn uit je verleden, anders kom je niet vooruit.

Karakter

Mensen met karakter durven hun leven onder ogen te zien. Ze zijn bereid om van ervaringen te leren. Fouten maken mag. Perfectionisme remt. Voordat belangrijke ontdekkingen vooruit worden gedaan, zijn duizenden fouten gemaakt. Dat is zo. Daar maken we geen punt van. We leren van uur tot uur. Door niets te doen maken we geen fouten. Veel leren doen we daar ook niet van. Doen maakt ons ervaringen rijker.

Leiderschap blijkt uit doorzettingsvermogen, ondanks fouten. Leiders gaan door.

Ons karakter bepaalt de richting van ons leven. Ga je bij tegenslag afhaken, anderen de schuld geven van je pijn of de omstandigheden laten bepalen wat er gebeurt?

In ons karakter liggen de innerlijke kwaliteiten hoe we met de situaties van ons leven omgaan.

Karakter, het is te vormen. Innerlijke groei gaat niet vanzelf. Het vraagt tijd, energie en overgave aan een geschikte mentor en coach. Die is voor jou het pad van innerlijke groei vooruit gegaan. Maak er gebruik van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.