Dankbaarheid oefenen helpt in thuiskomen bij God en ervaren en weerspiegelen van Zijn liefde

De sleutel naar ervaren en weerspiegelen van Gods liefde is dankbaarheid. Deze oefening helpt je om dichterbij God te komen.

Gods liefde ervaren door dankbaarheidMeer dan naar eten, water en zuurstof verlangen wij naar liefde. Liefde is de belangrijkste bouwsteen van ons zijn. Zonder liefde overleven we niet, geen seconde. Toch vinden we het vaak moeilijk deze liefde te ervaren, te ontvangen en doorgeven. Waar we onze aandacht op richten dat wordt groter. Je gaat ontdekken waarom je dat best op dankbaarheid kunt doen. 

God is Liefde. Dat is Zijn Wezen. God en Liefde zijn gelijk. In Liefde zijnde, zijn we ook in God. 1 Joh 4:16 zegt God is liefde, en wie in de liefde blijft, blijft in God en God blijft in hem.

Oefening

Het ervaren van Gods Liefde is helend en niet moeilijk. Het heeft te maken met een keus om je hart te openen en te leren ontvangen. De deur naar het ontvangen en ervaren van Gods Liefde is dankbaarheid. De Liefde is er al. God is overal. Aan ons om ons er bewust van te worden en Gods Liefde te ontvangen. Ik ga je een oefening geven.

Voordat je begint pak je een doosje, blaadje, pen en kast. Je schrijft op het blaadje in korte woorden even al je vragen, twijfels, boosheid, angsten, bezorgdheid, enz., kortom alles wat je belemmert in het nu deze oefening te doen. Doe het blaadje in het doosje en zet het in de kast. Voor nu ben je even helemaal alleen met God en richt jij je hart op dankbaarheid.

Neem de tijd om met dankgebeden dankbaarheid te oefenen, te doorvoelen vanuit je hart en herhaal dit dagelijks de komende tijd. Help jezelf om Gods Liefde vanuit je hart meer te gaan beleven. Mijn gebed is dat Gods Geest je tijdens deze oefeningen omarmt met Zijn Liefde, diep helend je emoties en je diepste zijn zal vullen met Zijn onvoorwaardelijke en helende Liefde.

Gebed

Heer Jezus, ik ben Uw geliefd kind. Raakt U mij op dit moment aan met Uw Liefde en help mij samen met U dit gebed vanuit mijn hart te doorvoelen. Kom met diepe heling en genezing en open mijn ogen voor de schoonheid van Uw Liefde in alle zegeningen in mijn leven. Geliefd kind van God, in de naam van Jezus Christus zegen ik je met Zijn onvoorwaardelijke Liefde en bid dat je de Liefde van God mag ontmoeten in deze oefening op een wijze zoals je dat nog nooit eerder bewust bent geworden. Dat je de omarming van Zijn helende Liefde mag ervaren in Jezus naam.

Spreek deze dankgebeden liefst hardop uit met een voelend hart. Ga pas naar de volgende zin als je iets voelt van dankbaarheid in je hart. Gods Liefde is nabij. Als je iets nog te moeilijk vindt, ga je gewoon naar de volgende zin en laat het los. Richt je op datgene waarin je God nu kunt ontmoeten.

Dankgebeden

Lieve hemelse Vader,

In diepe dankbaarheid kom ik voor Uw troon.

Ik dank U dat ik Uw geliefd kind mag zijn.

Ik dank U dat ik geschapen ben naar Uw beeld.

Ik dank U dat ik goddelijke eigenschappen van U heb ontvangen.

Ik dank U dat ik kan liefhebben, dat ik kan genieten, dat ik kan vergeven, dat ik creatief kan zijn, dat ik liefde kan ontvangen en liefdevolle relaties kan aangaan met U en mijn medemens.

Ik denk U dat ik die moeilijke opdracht, dat lijden waar ik middenin zit, waarin ik zelf geen uitkomst zie, in Uw liefdevolle kracht aankan.

Ik dank voor alle mooie gaven en talenten die ik heb ontvangen. Gaven die ik als geschenk bij mijn geboorte heb ontvangen.

Ik dank U voor mijn karakter.

Ik dank U voor mijn lichaam, mijn huidskleur, kleur ogen en haren.

Ik dank U hoe wonderlijk U mijn lichaam heeft gemaakt.

Ik dank U voor mijn zintuigen, dat ik met deze mag genieten van geuren, kleuren, klanken, smaken en sensaties van aanraking.

Ik dank U voor de wonderlijke werking van mijn lichaam dat functioneert zonder dat ik er bij na hoef te denken. Alles wordt gedragen door Uw liefde.

Ik dank U voor het levenspad wat ik mag bewandelen samen met U.

Ik dank U voor alle dingen die ik heb meegemaakt en voor de lessen die ik daaruit mocht leren.

Ik dank U dat U alle dingen doet medewerken ten goede.

Ik dank U voor Uw vergeving en aanvaarding van wie ik ben met al mijn fouten en gebreken.

Ik dank U voor de taak die ik mag vervullen hier op aarde in Uw Liefde.

Ik dank U voor de eeuwige bestemming in Uw Liefde.

Ik dank U dat niets mij kan scheiden van Uw eeuwige Liefde.

Ik dank U voor Jezus Christus die mij Uw Liefde heeft leren kennen en Die mij in Uw eeuwige armen van Liefde heeft gelegd door Zijn eigen leven voor mij te geven.

Ik dank U voor Uw eeuwige genade.
Gods liefde ervaren door dankbaarheid

Ik houd van U Papa en ik omarm U met alle Liefde die in mij is.

 

Gods liefde delen

Raakt dit gebed je, dan nodig ik je uit het te delen met anderen. Delen is vermenigvuldigen.

Door de kracht van Zijn aanwezigheid kunnen we ons karakter vormen, gelouterd en gesterkt doorgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.