Entheos.nl

Inspiratiedag

Een dag vol inspirerend, bemoedigend en levensvernieuwend onderwijs!

Onderga een metamorfose door de vernieuwing van uw denken.” (Romeinen 12:2)

De eerstvolgende Way of Grace / Entheos Inspiratiedag vind je actueel op deze site.

Wij geloven in een samenleving waarin steeds meer mensen als koninklijke priesters in de Geest gaan wandelen. Om in de Geest te wandelen, hebben we een openbaring van Christus in ons binnenste nodig. Oude denkpatronen, gebaseerd op de kennis van goed en kwaad, zorgen voor een bedekking / sluier, waardoor een diepe(re) openbaring van Christus in ons leven uitblijft. Het gevolg is dat we vaak weer terugvallen in oude (denk-)patronen, waardoor de vrucht, gaven en de kracht van de Geest (weer) minder zichtbaar worden in ons leven dan we zouden willen. Willen we als christelijke kerk diepgaande en blijvende vrucht zien op de verkondiging van het evangelie van het koninkrijk, dan hebben we allereerst zelf een diepe(re) openbaring van Christus nodig. De boodschap van de jonge wijn in nieuwe zakken, zoals Jezus en Paulus deze verkondigden, leidt tot deze openbaring. 

Tijdens de Inspiratiedag zullen we uitgebreid stilstaan bij het evangelie van het koninkrijk (de jonge wijn), dat geheel vrij is van het zuurdesem van de wet (in nieuwe zakken). Je kunt het zien als een ‘stoomcursus’ in vernieuwing van denken. De volgende onderwerpen komen aan bod.

Blok 1: het ‘nieuwe’ wereldbeeld, de geestelijke wereld en bewustzijn;
Blok 2: de ‘val’ van de mens en de weg naar verlossing;
Blok 3: wandelen in de Geest en de bijzondere tijd waarin we leven.

De dag wordt muzikaal omlijst met muziek van Eline Bakker. U kunt haar album ‘Terug naar Eden’ via haar webshop aanschaffen.

Er zal genoeg ruimte worden geboden om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan over het onderwijs, maar ook voor herstel en genezing van pijn en verdriet dat door het ‘juk van de wet’ is veroorzaakt.

De dag begint om 10.00 uur. Inloop met koffie en thee vanaf 9.30 uur. De dag zal rond 16.30 uur afgelopen zijn. Koffie en thee zijn aanwezig. Een lunch voor de tussen de middag graag zelf meenemen.

Aan het eind van de dag wordt er een collecte gehouden voor de onkosten.

De locatie waar de Inspiratiedag wordt gehouden is: Huis van de Wijk Oostgaarde, De Linie 5B, 2905 AX in Capelle aan den IJssel.

Wil je je aanmelden of heb je vragen over de Inspiratiedag stuur ons dan een bericht via de contactpagina.

Het onderwijs van deze Inspiratiedag wordt ook in drie avonden aangeboden. Zowel de Inspiratiedag als de serie van drie avonden kunnen ook op aanvraag op een locatie elders aangeboden worden. Mocht je hier belangstelling voor hebben, klik dan hier voor meer informatie.
Verder is er een vervolg-Inspiratiedag voor degenen die al eerder een (basis) Inspiratiedag hebben bijgewoond.

Geverifieerd door MonsterInsights