Vredehuizen

Vredehuizen leiden in Gods liefde
Vredehuizen leiden in Gods liefde

Vredehuizen zijn mensen die medebewoners uit hun straten, buurten, wijken en steden leiden in Gods liefde, gezondheid en welzijn.

 

Zij kennen hun woon- en leefomgeving, waardoor ze dichtbij staan. Daardoor gaat verbinden op eenvoudige wijze.

 

Zo komen er steeds meer Vredehuizen, waarin deelnemers er zijn voor elkaar en hun buurten (ook praktisch). Ze delen hun leven met elkaar, eten samen, lezen Bijbel, bidden en aanbidden; beleven Jezus Christus.

In Lucas 10 zendt Jezus ons naar huizen opdat onze vrede daar is voor onze medebewoners.

“Daarna stelde de Heer tweeënzeventig anderen aan, die hij twee aan twee voor zich uit zond naar iedere stad en plaats waar hij van plan was heen te gaan. Als jullie een huis binnengaan, zeg dan eerst: “Vrede voor dit huis!”. Als er een vredelievend mens woont, zal jullie vrede met hem zijn; zo niet, dan zal die vrede bij je terugkeren. Blijf in dat huis, en eet en drink wat men je aanbiedt, want de arbeider is zijn loon waard. Ga niet van het ene huis naar het andere. En als jullie een stad binnengaan en daar welkom zijn, eet dan wat je wordt voorgezet, genees de zieken die er zijn en zeg tegen hen: “Het koninkrijk van God heeft jullie bereikt.”

 

Huizen van vrede …

Waar mensen wonen, die vanuit Gods vrede leven en die vrede willen delen met anderen.

Concreet:

De Huizen van God die zichtbaar zijn in een stad voor iedereen, zijn de kerkgebouwen. Hier kun je zondag’s terecht, God ontmoeten en (mede)christenen.

Maar wat zou het prachtig zijn als in een stad of dorp ook talloze “huizen van vrede” zouden ontstaan én zichtbaar zouden worden, niet alleen op zondag maar ook gewoon door de week!

Een netwerk, of misschien een nog beter beeld: een prachtig vlechtwerk van allemaal huizen van vrede …

Huizen waarvan duidelijk is: hier wonen mensen van Gods vrede en hier kun je God ontmoeten. En als je aanbelt of aanklopt ben je in principe welkom voor een kop koffie, een gesprekje, een ontmoeting van hart tot hart …

 

Op deze wijze is onze God, die liefde is, alles in allen!